NFSZ Portál  Elektronikus ügyintézés

Üdvözöljük a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat elektronikus ügyintézési felületén.

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény lehetőséget biztosít 2013. január 1-jétől az elektronikus levélben (továbbiakban e-mailben) történő kapcsolattartásra a jogszabályban meghatározott esetekben:

  • álláskeresési járadék iránti kérelem benyújtási szándékának jelzése,
  • NYES iránti kérelem benyújtási szándékának jelzése,
  • nyilvántartásba vételi kérelem benyújtási szándékának jelzése,
  • bejelentés a jogosultság feltételeit érintő lényeges tények és körülmények megváltozásáról,
  • jelentkezési kötelezettség teljesítése.

Az e-mailben történő kapcsolattartás csak akkor lehetséges, ha az ügyfél, írásbeli nyilatkozatot tesz és ezzel egyidejűleg megadja a kapcsolattartáshoz szükséges e-mail címet. Az ügyfelek a nyilvántartásba vételkor, illetve a nyilvántartás időtartama alatt bármikor nyilatkozhatnak az e-mailben történő kapcsolattartás vállalásáról. Az e-mailben történő kapcsolattartásra tett nyilatkozat a nyilvántartási idő alatt bármikor megváltoztatható. Az első jelentkezés alkalmával – ellátás iránti, vagy nyilvántartásba vételi kérelem benyújtási szándék jelzése esetén – a járási (fővárosi kerületi) hivatal nyilatkozat nélkül is fogadja az e-mailt.

!!Felhívjuk figyelmét, hogy az ügyintézési felület kitöltése során fokozottan figyeljen a visszaigazoló e-mailben kapott 8 jegyű kód megadására, majd az igénylési folyamat folyatatására ugyanis ennek hiányában kérelme érvénytelen.

 

Ha a fentieket tudomásul veszi és megkezdi a bejelentést, kattintson a "Tudomásul veszem" gombra, ammenyiben nem fogadja el a fentieket, kattintson a "Mégsem" gombra.    

Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

Hiba bejelentés: munka@1818.hu